28 авг. 2009 г., 00:32

Гости 

  Поэзия
665 0 4

Ще дойдат гости - малко тържество

на сетивата ми така приспани.

Наистина не трябва мъжество

човек приятелите да нахрани.

 

Ала след толкоз дълга самота,

когато сам не вярваш, е възможно

да бутне някой твоята врата

и във ръката ти ръка да сложи.

 

Да викнеш спомените на купон,

да помълчиш със старите другари.

Да огласят притихналия дом

закачки весели и песни стари.

 

От всичкото това посъживен

по-леко някак може да живееш.

В очите малък пламък подмладен

в самотните ти вечери да грее.

© Гинка Гарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??