Говориш ли езика на дъжда?
С капки-думи от небето,
разказващи ни как
животът им е почнал във морето.
Тогава имало звезди,
а хората били желани
и появили се от Любовта,
която вече позабравят.
Цената на живота е Любов!
Нашепват капките във мрака.
Това послание е, но и зов
към всички твари на Земята.
Говориш ли езика на дъжда,
и можеш ли да го разпитваш
за всички тези чудеса,
появяващи се след мъглите...?
За капчиците утринна роса, за локвите
и думите по фаровете на колите.
За онези толкова добри неща,
отиващи с вятъра в мечтите.
Разбираш ли словата на прибоя,
а мислите на малката вълна,
която гали нежно камъка
и пита го той кой е...
© Яни Все права защищены