26.03.2008 г., 15:32 ч.

Говориш ли... 

  Поезия
552 0 3

Говориш ли езика на дъжда?

С капки-думи от небето,

разказващи ни как

животът им е почнал във морето.

 

Тогава имало звезди,

а хората били желани

и появили се от Любовта,

която вече позабравят.

 

Цената на живота е Любов!

Нашепват капките във мрака.

Това послание е, но и зов

към всички твари на Земята.

 

Говориш ли езика на дъжда,

и можеш ли да го разпитваш

за всички тези чудеса,

появяващи се след мъглите...?

 

За капчиците утринна роса, за локвите

и думите по фаровете на колите.

За онези толкова добри неща,

отиващи с вятъра в мечтите.

 

Разбираш ли словата на прибоя,

а мислите на малката вълна,

която гали нежно камъка

и пита го той кой е...

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??