Разруши се небето
и от него
космически късове лед се посипаха.
Падна мрак.
"По библейски наказва ни Бог" -
си помислихме.
Жалки грешни души!
По презумпция
да избягат не могат
от градушката
ни дърветата,
ни коли,
нито къщи,
а още по-малко пък хората.
Нас
застига ни строгото
наказание
и смъртта
все на прага,
дори и накрая вселенски,
там където да кажем
"Обичаме се"
не знаем,
"Все още
не сме си изстинали"
се затрупва от буците
неизреченост.
© Павлина Гатева Все права защищены