"Свободата" етиката днес затри я,
истинските ценности кой ти гледа,
разврат, завист, пиянство, наркомания -
всеки ден злото удържа нова победа.
Много хора не могат да се обуздаят,
те не мислят кое е разумно, етично,
а искат за себе си спасението и раят,
държат се аморално, нагло, неприлично!
Лоши страсти и пороци всевъзможни
процъфтяват в света и в тази държава,
даже за живота си отдавна сме тревожни,
на престъпниците мнозина подражават.
Затова за честните хора ми е жал,
беззащитни са те сред този Содом,
че днес живеем не в правда, а в кал,
че днес се кланяме на бог Мамон!
© Георги Все права защищены