21 ene 2023, 15:14  

Грехът 

  Poesía » Otra
408 0 0

"Свободата" етиката днес затри я,

истинските ценности кой ти гледа,

разврат, завист, пиянство, наркомания -

всеки ден злото удържа нова победа.

 

Много хора не могат да се обуздаят,

те не мислят кое е разумно, етично,

а искат за себе си спасението и раят,

държат се аморално, нагло, неприлично!

 

Лоши страсти и пороци всевъзможни

процъфтяват в света и в тази държава,

даже за живота си отдавна сме тревожни,

на престъпниците мнозина подражават.

 

Затова за честните хора ми е жал,

беззащитни са те сред този Содом,

че днес живеем не в правда, а в кал,

че днес се кланяме на бог Мамон!

 

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??