Луната се разсмя: какво безбожие!
Полуглупаци, с имена,
полупреживят полуистини
за вехти и за бъдни времена.
Апостоли играят, път проправят
към най-сияйни върхове.
Дори за миг не се съмняват
в бездарното си битие.
Луната се разсмя: какво безумие -
прегръдка на елит и плебс.
От хляба и от шумни зрелища
преяде. Кротна се за днес.
© Христина Комаревска Все права защищены