Красиво
пърха моето легло –
като среднощна пеперуда,
оплетена в завивките.
А тъмно е -
от уличната лампа
бледнеят ни усмивките.
Студено е -
разхвърляни, чаршафите
ни омотават спомените.
Избягаха преструвките
като подгонени любовници,
прескочили балконите.
© Павлина Гатева Все права защищены
Поздрав!!!