9 сент. 2009 г., 13:18

Хляб за обич 

  Поэзия » Любовная
615 0 1

След тебе любовта ухае...

На пита, но омесена в сълзи.

От баба си отдавна знаем -

"Хляб за обич заран му меси"

 

След тебе небесата плачат

и нещо в мене се гаси.

Но сълзите друго значат.

Значат, че моят хляб не си.

 

След тебе огнищата пушат -

 де е горяло, пак ли гори...

Но аз оставам си сгушена

в теб, в мига, в онези сълзи.

 

От очите до устните стигам -

гася се и пламвам, и пея.

И щом вода имам,

дали мога без хляб да живея...

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??