Хорските глуми
Хорските глуми -
подхвърлени бързо
„хо-хо, ааа..., иии...”
„Да знаеш, тогава...”
ежедневно изсъскани,
бързо разказани.
Без особена мисъл
избъбрени...
В уличен шум и
познато задръстване.
Подхвърлени мимо,
без чувство,
с обидена злост.
Шутовска проза,
забавна шега,
виц преуспял -
бягат безспир...
Натрупват се ден
подир друг...
Бял шум,
смущение в ефира,
неуспели изяви,
премислени строфи
извисяват снага.
Телевизионни реалити,
„безкрайна дързост”,
„повяхнала красота”...
Безлико радио
с водещ един,
рекламно време,
„прайм тайм”.
Силуети студени
преливат седмичен
кулинарен рефрен...
„Стари муцуни”,
захабени в бунтарство,
осмислят отново
изстинали блянове.
Представят
отработени скечове
изстинали, убити черти...
Детските крясъци,
догонващи дните,
слабовато боричкане -
писък и зов.
Човешките устреми,
омотани в
подмокрени пелени...
И трудният залък,
с „мамата”даден,
изнуреният поглед.
Старческа немощ,
среща ежедневния поход,
пак „хлеб, хлеб”...
12.09.2011
© Валери Качов Все права защищены