На Д.
Излъжи ме! Защото обичам заблуди.
Обещай ми любов необятна!
Както някога... Розов рояк пеперуди
нека пърха в стомаха приятно.
Та животът е всъщност велика измама,
но по детски му вярваме чисто.
Нека даже с лъжи, че "светът е за двама",
ново чувство във мен се разлисти.
Да живея в балона сапунен с усмивка.
Да си мисля поне, че те има.
Нека твойте лъжи като мека завивка
да ме топлят в студа посред зима.
Ще си зная, че аз съм измислила всичко.
Нарисувах те бял - с ново име.
Всички мои илюзии, до последната птичка
ще си тръгнат... но ти излъжи ме.
© Нина Чилиянска Все права защищены