Иска ми се пак да съм дете!
С вятърът щастливи да се гоним.
Вълшебството да ме зове.
Да си играя със хвърчила и балони.
Къщички да си строя от пясък,
да тичам сред разцъфнали цветя.
В реката да се гмуркам с плясък,
с радост, като птица да летя.
Как искам мама да ме чака пак
на прага със намазана филия!
Във падащия нощен мрак,
в нейната усмивка да се скрия.
Уморена от игрите после да заспя
и да сънувам приказни принцеси.
Уви- безгрижието вече отлетя
и сега се питам: ,,Детство, ти къде си?''
Къде изчезнаха мечтите, радостта
и на утрото разцъфналата пролет?
Сега в разцвета съм на младостта,
но няма го възторжения детски полет.
1.04.2016 г.
Бадемов Цвят
© Mimi Ivanova Все права защищены