1.06.2016 г., 7:54 ч.

Иска ми се пак да съм дете 

  Поезия
468 0 2

Иска ми се пак да съм дете!

С вятърът щастливи да се гоним.

Вълшебството да ме зове.

Да си играя със хвърчила и балони.

 

Къщички да си строя от пясък,

да тичам сред разцъфнали цветя.

В реката да се гмуркам с плясък,

с радост, като птица да летя.

 

Как искам мама да ме чака пак

на прага със намазана филия!

Във падащия нощен мрак,

в нейната усмивка да се скрия.

 

Уморена от игрите после да заспя

и да сънувам приказни принцеси.

Уви- безгрижието вече отлетя

и сега се питам: ,,Детство, ти къде си?''

 

Къде изчезнаха мечтите, радостта

и на утрото разцъфналата пролет?

Сега в разцвета съм на младостта,

но няма го възторжения детски полет.

 

1.04.2016 г.

Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??