13 янв. 2011 г., 12:55

Истината бъди 

  Поэзия » Философская
700 0 22

Избягай поне за миг от ума

и във сърцето се скрий,

остави сами да се случват нещата

и в този миг Истината ще се появи.

От страстите жарки поне за час отърви се

и във сърцето се подслони,

със трепет съвсем неочакван

Истината ще те осени.

На тялото поне за ден не робувай,

а във сърцето подслон намери

и Истината като полъх ще дойде

и с тялото ще я почувстваш ти.

В света прекалено не се лутай

и в суетата човешка не се губи,

навътре във себе си ти се гмурни,

гмурни се на сърцето

в най-съкровените дълбини,

там Бог те очаква и заедно с Него

ти Истината бъди.

 

 

 

© Татяна Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??