Избягай поне за миг от ума
и във сърцето се скрий,
остави сами да се случват нещата
и в този миг Истината ще се появи.
От страстите жарки поне за час отърви се
и във сърцето се подслони,
със трепет съвсем неочакван
Истината ще те осени.
На тялото поне за ден не робувай,
а във сърцето подслон намери
и Истината като полъх ще дойде
и с тялото ще я почувстваш ти.
В света прекалено не се лутай
и в суетата човешка не се губи,
навътре във себе си ти се гмурни,
гмурни се на сърцето
в най-съкровените дълбини,
там Бог те очаква и заедно с Него
ти Истината бъди.
© Татяна Борисова Всички права запазени