Сякаш наистина, почти на шега,
влюбих се в твойте прекрасни очи,
във мекият блясък на твойта коса,
във всичко, в което вярваше ти.
Обичах безумно, признавам дори,
твоята рокля на сини цветя,
твоето „днес“ и твойто „преди“,
твойта усмивка, красяща света.
И с твоя портрет, запечатан във мен,
вървях по хиляди малки пътечки,
неуморно се лутах, от тебе пленен,
през огън и лед, и всякакви пречки.
А после те срещнах - веднага разбрах,
че моето скитане стигна до края;
светът затанцува, пред мен и видях
ангел пред себе си, слязъл от рая.
Още тогава със нежна усмивка
моята длан ти с твоята стопли,
със весела песен ти даде почивка
на моите тъжни, отчаяни вопли.
И влюбени силно, по детски щастливи
крачехме бавно във парка студен
и оцветявахме сякаш улици сиви,
и сякаш превръщахме нощите в ден.
До тук ми е лесно на всеки да кажа
за нашата странна прекрасна любов,
но колкото пясък има на плажа,
толкоз животът е вечно суров.
Застава ми камък, ей тук, на сърцето,
когато ми кажат „Кажи, продължи!“
Обръщам се с гръб, да не видят лицето
което за тебе безкрайно тъжи.
Затуй този разказ спирам сега,
сърцето се дави във мойте сълзи,
сякаш наистина, почти на шега,
влюбих се в твойте прекрасни очи...
© Любомир Парушев Все права защищены