(от Хънти)
Изчезнали отвъд привидната реалност
две духчета седят, два елфа специално
помолени да хванат света за двата крака
нагоре да го вдигнат, да изтърбушат мрака.
Те малки са но ето, в тях стара мъдрост виждам -
най-малкото е дето голямото съзижда.
Те ангела са два - на радост и на смърт,
те всъщност са един и всъщност те са вътре
в душата ти, човече - объркан и отровен -
не ще ги видиш вече - очите ти са нови.
А те след тази служба по кой ли път да хванат?
По пътя пак ще тръгнат след старата камбана,
която в сива утрин над селото се носи,
стопява всички мисли и отговор не проси.
----
26.02.2006© Дана Все права защищены