13.04.2006 г., 10:38 ч.

Изчезнали отвъд 

  Поезия
1015 0 4


(от Хънти)



Изчезнали отвъд привидната реалност

две духчета седят, два елфа специално

помолени да хванат света за двата крака

нагоре да го вдигнат, да изтърбушат мрака.

Те малки са но ето, в тях стара мъдрост виждам -

най-малкото е дето голямото съзижда.

Те ангела са два - на радост и на смърт,

те всъщност са един и всъщност те са вътре

в душата ти, човече - объркан и отровен -

не ще ги видиш вече - очите ти са нови.

А те след тази служба по кой ли път да хванат?

По пътя пак ще тръгнат след старата камбана,

която в сива утрин над селото се носи,

стопява всички мисли и отговор не проси.

----

26.02.2006

© Дана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??