5 мая 2015 г., 19:29

Изгреви на мойто утро 

  Поэзия » Гражданская
971 0 0

 

ИЗГРЕВИ НА МОЙТО УТРО

 

С тъга и радост детството си спомням,

онези мои първи времена,

но с чувството, че пак съм счупил стомна

но не признавам моята вина.

 

А туй са изгревите в мойто утро,

началото на  моя малък свят,

мечтите ми за мойто светло утре

и за дежурствата ми непоряд...

 

Дори и хора гдето съм забравил,

места и случки, във далечен план,

неща които нейде съм оставил,

и от времето съм бил обран.

 

И близките, които вече нямам,

ги виждам вече в слаба светлина,

макар, че мъката ми още е голяма,

за  майка, татко и сестра.

 

И първите училищни другари,

с които ни живота раздели,

които са недъгави и стари,

за тях сърцето още ме боли.

 

Такива чувства в мене се оплитат,

и с тях се радвам или пък скърбя,

мечтите ми крилати не политат,

а само  пълнят старата торба!

 29.10.2014г.София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??