15 июл. 2012 г., 22:59  

Изпращане на моряк 

  Поэзия » Любовная
976 0 15

Ще ти завия малко летен дъжд
да те разхлажда някъде по пътя,
когато ти се стегне изведнъж
насред морето волната ти същност,

 

а ти пътуваш, корабът бучи,
вълните пени в бяло-синьо-златно.
Ще ти завия поглед мълчалив,
дано да пригладнееш за обратност.

 

Ще ти завия малко стихове,
които подарих, но не прочете.
Когато свършат, просто ги хвърли
да се разтворят някъде в морето.

 

 

 

Публикувано във:

  • TopMedica 2012, с. 44

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??