22 дек. 2015 г., 21:47

Изпръти ми малку семи 

  Поэзия
432 0 2

Маро, пак тъ зех нъ мушкъ.

Няма тук куго дъ питъм.

Как съ сее лютъ чушкъ?

Имъм семиту ут Митъ.

Тя пък ут Манол гу взела,

той и казъл, чи е твойту.

Помниш ли къкви си селъ

някугиш нъ лозиту?

Дъ ни съ ут унез камби

дет с уриз ги яку тъпчиш?

Люту искъм, дъ мъ парйът,

дъ мъ праят дъ изтръпнъ.

Симинатъ съ иднакви,

ну с ифект ръзличен.

Щом я гризнъ, дъ пруплачъ,

нъ Зюмбюлъ дъ приличъм.

Що нъ нейъ? Ши ти кажъ.

Огън имъ у устатъ.

Само зине и наказвъ

кмету, попъ, стършинатъ...

Искъм с Бойку дъ съ срешнъ.

Той нъли е угнеборец?

Сичку ши гури щом зейнъ,

а той ши дойди дъ съ бори.

Аз тугаз ши гу зъпаля,

стигъ прави мъгистрли.

С кълдъръмъ ни съ справя

даже Славчувту мъгари.

Ну пърите съ ни малку.

Как ъсфалтъ дъ идеми?

Люти чушки искъм Мароооо.

Испръти ми малку семи.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ха-хахх! Браво! Щастлива Коледа
  • Смях се до сълзи... Не знам от смешките ли, от болежките ли... Поздрав!
Предложения
: ??:??