25 мая 2024 г., 12:07

Изречено на Български език 

  Поэзия
174 2 2

ИЗРЕЧЕНО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

 

... живея си в най-истинското време, когато всичко ми принадлежи,

загърбил слава, власт, не ми и дреме! – не ядох хляб, омесен със лъжи,

не бях слуга на Чичкото Паричко, до днес един оцапан лев не взех! –

несуетлив, наясно бях със всичко – със своя си, и с чуждия успех,

спокоен съм за всякоя минута, в която –

чист и праведен – живях,

 

и – камъка на своя връх избутал, от сетния си път не сещам страх,

с трошиците от своя черен хлебец нахраних светли птички и деца,

търкалях върху своя късен хребет немилостиви – и добри слънца,

дори да пукна беден, сам и гладен, го казвам на чист български език –

живях щастлив, защото Бог ми даде съдба –

да бъда Аз! – във всеки миг.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??