27 янв. 2018 г., 02:25

Желания 

  Поэзия » Другая
358 2 5

Сина си не искам да уча,
да бъде човек на парите.
Ще има добро и за куче,
когато са тягостни дните.

Сина си не искам да уча,

сърце да показва от камък.
Ще има дечица и внуци,
и дама красива, и пламък.

Сина си не искам да уча,
животът, че щедро дарява.
Не носи Версаче и Гучи,
теглото на тази държава.

Сина си не искам да уча,
на някаква щедрост за хвала.
Когато подават му ключа,
врати да отваря, и зали.

Сина си човек ще направя.
Животът е труден, нали?
Но цялата трудност се дави
във нечии детски очи.

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??