Жена, ти си мой идеал!
Слънце във висини грее!
Сърцето си съм ти дал,
но сам тъжно се живее!
Божиите сълзи падат -
дъжд проливен се лее!
Една душа тъй млада
иска волно с теб да пее!
Не страст, а мир жадувам -
твоята светлина да ме гали!
По тебе силно аз тъгувам,
искам сила, опора, идеали!
Ела за миг в моята младост,
ледени окови терзаят сърце,
стопли го с твоята жизнерадост,
ела до мен с усмивка на лице!
© Георги Все права защищены