4.07.2024 г., 17:19 ч.

Жена, ти си мой идеал! 

  Поезия » Любовна
306 0 0

Жена, ти си мой идеал!

Слънце във висини грее!

Сърцето си съм ти дал,

но сам тъжно се живее!

 

Божиите сълзи падат -

дъжд проливен се лее!

Една душа тъй млада

иска волно с теб да пее!

 

Не страст, а мир жадувам -

твоята светлина да ме гали!

По тебе силно аз тъгувам,

искам сила, опора, идеали!

 

Ела за миг в моята младост,

ледени окови терзаят сърце,

стопли го с твоята жизнерадост,

ела до мен с усмивка на лице!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??