ЖЕНАТА, КОЯТО МИ ЛИПСВА
… не знам защо и днеска ме отмина в квартала най-красивата Жена? –
замъкна се към Морската градина – да вдъхне вятър, сол и светлина,
красивата ѝ блузка на драперии ме перна – сякаш волтова дъга! –
не ме попита: – Как си днес, Валерий, ще слезеш ли със мене на брега?
Аз гледах подир стръмното ѝ тяло – и тигърът се будеше във мен.
И тази нощ ще спя без одеяло! – от нейните извилици пленен.
Ще ми се съни – малка, тъй изящна! – направо статуетка във музей.
Бог сигурно сигнали ми изпраща, когато чуя нейното: – Здравей!
Ще си изхрупам с биричката чипса, ще ѝ накъсам стръкче-две цветя.
Жена, която истински ми липсва! – и, може би, измислена е тя.
© Валери Станков Все права защищены
Няма такава поезия!