21 oct 2024, 18:35

Жената, която ми липсва 

  Poesía » De amor
82 2 1

ЖЕНАТА, КОЯТО МИ ЛИПСВА

 

… не знам защо и днеска ме отмина в квартала най-красивата Жена? –

замъкна се към Морската градина – да вдъхне вятър, сол и светлина,

красивата ѝ блузка на драперии ме перна – сякаш волтова дъга! –

не ме попита: – Как си днес, Валерий, ще слезеш ли със мене на брега?

Аз гледах подир стръмното ѝ тяло – и тигърът се будеше във мен.

 

И тази нощ ще спя без одеяло! – от нейните извилици пленен.

Ще ми се съни – малка, тъй изящна! – направо статуетка във музей.

Бог сигурно сигнали ми изпраща, когато чуя нейното: – Здравей!

Ще си изхрупам с биричката чипса, ще ѝ накъсам стръкче-две цветя.

Жена, която истински ми липсва! – и, може би, измислена е тя.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аз гледах подир стръмното ѝ тяло – и тигърът се будеше във мен.

    Няма такава поезия!
Propuestas
: ??:??