ЙЕРОГЛИФ ЗА СВЕТЛИНА
Можех ли да бъда друга –
в тълпата да се отличавам?
Мен не ме примамва луксът
и цветовете ме смущават.
Кога ли тука съм дошла
и как преминах стъпалата –
отчаяна, дори и зла,
предала не един приятел?
Дано и друг е проумял,
че на върха е тъй студено.
Стремежът да останеш цял
не значи винаги почтеност.
Аз в ледените тишини
най-упорито се зазиждам.
Но в тънките пукнатини
прониква светлина. И виждам.
© Валентина Йотова Все права защищены