6 окт. 2017 г., 10:38

Жътварска луна 

  Поэзия » Другая
408 1 7

Каква Умираща луна

облещила е кръг над мене!

Жътварка... И като жена,

отиваща на бей в харема.

 

Над нея синята Земя

притихнала е, онемяла.

Добре, че съм си у дома

под плюшеното одеяло!

 

Защото есенният студ

на призраците не прощава.

Такава нощ, дори на луд,

на никого не пожелавам.

 

В такава нощ и таласъм

от месеца е омагьосан.

Но само просяци навън

вървят към адовата пропаст.

© Елия Все права защищены

Най-близката до есенното равноденствие пълна луна е наречена Жътварска, Пътуваща и още Умираща.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??