Познавам я.
Едно време крадеше
стотинките
от иконите
и цветята,
оставени
по гробовете.
Не й падна гръм
на главата тогава.
Атеистка корава
се оказа.
И до днес си е жива.
А мъжа си погреба
и сина й - и той си отиде.
Беше младо момче,
но пък пиеше!
Съобщиха за случая му
по телевизията -
на един паркинг
"в безпомощно състояние".
Някой явно го бе
доста бил.
Задлъжнял бе, а и времената
се мътеха.
10-и ноември току що
откъснал бе пъпа
на новото време...
И често я виждам,
проклетата бабичка.
Наскоро бе сбрала багажа
на дъщеря си
сред стаята.
Със усърдие струпа
найлонови пликове,
чанти,
куфари.
А тя, дъщерята, със удивление гледа,
но нищо не каза.
И тръгна.
Освободи си живота,
проклетата му старуха!
Разчисти го от присъствие.
И заживя сам-самичка.
До втръсване.
© Павлина Гатева Все права защищены