Забързани:
не виждаме, не искаме,
не чуваме, не чувстваме,
не знаем, не можем
и забравяме
да живеем.
Изнервени,
изморени, огорчени,
отегчени, променени,
отказваме
да живеем.
Не виждаме:
къде сме, кои сме,
какво сме, защо сме,
как и къде
да живеем.
И се питаме:
Истински ли сме?
Добри ли сме – към другите и себе си?
Обича ме ли се?
Честни ли сме – към себе си?
Горди ли сме?
Със живота си.
Затова,
люби! Твори! Обичай!
Целувай! Прощавай и благодари!
Не обиждай и не наранявай!
И помагай
на хората.
И тогава,
ще си щастлив, усмихнат,
спокоен и доволен
от живота.
Благодаря!
© Hristo Hristov Все права защищены