6 oct 2018, 23:29

Живот 2 

  Poesía » Filosófica
412 0 0

Живот 2

 

Забързани:

не виждаме, не искаме,

не чуваме, не чувстваме,

не знаем, не можем

и забравяме

да живеем.

 

Изнервени,

изморени, огорчени,

отегчени, променени,

отказваме

да живеем.

 

Не виждаме:

къде сме, кои сме,

какво сме, защо сме,

как и къде

да живеем.

 

И се питаме:

Истински ли сме?

Добри ли сме – към другите и себе си?

Обича ме ли се?

Честни ли сме – към  себе си?

Горди ли сме?

Със живота си.

 

Затова,

люби! Твори! Обичай!

Целувай! Прощавай и благодари!

Не обиждай и не наранявай!

И помагай

на хората.

 

И тогава,

ще си щастлив, усмихнат,

спокоен и доволен

от живота.

 

Благодаря!

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??