Ако съществуваш без болка,
без кратка рана дори,
без тъга по отминали дни,
значи в опасен порок завъртян си!
Поглеждаш, страдаш, търсиш назад.
Изпращаш послание до целия свят.
Позираш в мръсните хорски очи.
Затуй в ехо крещиш неразбран.
Търсиш смирение, скромност, добро.
Но как би различил добротата...?
© Юлиян Петков Все права защищены