Задуха вятър, като рог,
размете улиците и смути душите.
Камбанен звън се чу, а бог
изпрати мълния от висините.
Притихна всичко живо в полумрака
в очакване на страшния спектакъл.
Животът уязвим е и трепери,
а камъка, водата и земята
не дават пет пари за мрачния театър.
© Галина Георгиева Все права защищены