С ръце, скръстени в молитва,
пред святата икона падам аз на колене,
а устните, мокри от сълзи тихичко изричат:
"Господи, върни ми го за ден поне!"
След миг на мъртва тишина,
небето с гръм и трясък се разтвори,
ярка светлина очите мои заслепи
и мъжки плътен глас тихо заговори:
"Сълзите избърши
и духом ти недей да падаш!
Дори до смърт да те боли,
борбена и силна остани!
Зная, че обичаш го повече от всичко
и, че единствен за тебе е в света,
но той сега далеч е с друга
и на чужда гръд заспива през нощта!
Забрави го, както тебе той забрави
и пътя свой напред ти продължи!
Щастлив е той някъде с друга
и щастлива с друг ти бъди!"
За миг светлината се изплъзна
и стана тихо покрай мен,
ръцете на сърцето си аз сложих
и паднах на пода ужасяващо студен!
Всяка вечер на Господ ще се моля
да е добре той и да е щастлив.
А аз със спомена за него ще живея
в тоз живот - жесток, несправедлив!
© Тери Герова Все права защищены