Ж И В О Т Н А З А Е М 11
Ловджии колкото щеш
и зайци бол се намират,
но след точния им гърмеж
дългоухите всите са зад баира.
"Казвам ти дъще,сещай се снахо!"
Все така върви си светът,
резюмето ни става все по-кратко
и липсват мераклии,да го четат.
Нашият живот искат,да присвояват
а техният да върви на златни талази,
в сложна игра се глупаво заиграват,
в която душите им няма кой да опази.
За да водиш красиво хорото,
стъпките му трябва перфектно да знаеш,
накрая винаги читав остава народа,
а некадърниците са отдавна забравени.
Ситото отсява истинските герои,
вятъра издухва плявата,
и така неписаната История
в легенди носи им Славата.
Дребните мижитурковци
не могат,Времето да измамят,
само преминалите през Бурята,
остават навеки в Народната Памет.
17.04.24г.гр Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены