Дойдох, видях и... си отивам.
Една предречена съдба.
Във туй пространство аз се свивам,
като изплакана върба.
Сега реката ми изтича
нагоре в горното море.
От извора към него тича
и мъдростта да събере.
Така животът се излива
с годините към своя край.
И в устието се разлива,
за да намери своя рай.
© Никола Апостолов Все права защищены