Хладна вечер, лек сумрáк,
Габрово притихва пак.
Вървиш си ти, другар те спира
да хапнете по бургер с бира.
Нима ще го оставиш сам
да носи тежкия товар
на младата тъй още вечер,
ухаеща на бургер печен.
А вънка се сгъстява мракът.
И грижи у дома те чакат.
Нека да си чакат зад вратата.
Дявол да я вземе и жената.
Съща хала – като зафучи.
Само "Братята"* ще те спаси.
Покорна в мъжката ръка
приляга халбата добра.
Честит, по-сит от господар,
блюда, достойни и за цар.
Гали капка сос брадата.
О, радост земна в небесата.
А часовникът немилостиво
отмерва времето свидливо.
Заговорът на стрелките е разкрит
и тръгваш си добре напит.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* – "Братята" – славна кръчма в моя свиден край.
© Blenika Halacheva Все права защищены