29 авг. 2017 г., 15:50

Какво е тогава 

  Поэзия » Любовная
461 0 0

Какво е тогава?

 

С мисли го напръсках,

като змия изсъсках,

изпод камъка се изплъзнах

и... подивях...

като обезумяла търчах.

 

В лияни се оплитах,

спъвах се и падах,

но... не се спрях.

 

Мисля си – успях!

Но умирах от страх.

Не обичах и се боях.

 

Усетих сила, полетях,

но в нея изведнъж видях

образът на моят „грях“,

но нали го приспах?

 

Трябваше да реша

бързо и да не сгреша,

съдът иска да изгоря...

или да се преобразя.

Защо такава цена?

 

Кое надделява?

Любов или омраза?

 

Бях разпитвана

и измъчвана.

Така прилична

и лаконична.

 

Омраза — няма.

Любов — няма.

Какво е тогава?

Насила не става!

 

Защитата ми продължава.

Имате погрешна представа.

Безразличие с омраза ли се бърка?

Съдът от отговора се обърка,

и — Реши!

Да бъде жива, но никога да не лети!

 

За мен не беше най-доброто,

но се отървах от злото. 

© Мариана Лазарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??