Какъв е смисълът в безсмислието
на всички недовършени любови?
Какъв е смисълът в една тъга?
Защо надеждата остава винаги сама?
Какъв е смисълът от края на любовта?
Крепи се на надеждата и умира в прахта.
Надеждата безсмислена,
очакването зло и навикът проклет ни мъчат,
карат ни да гледаме напред.
А бъдещето неочаквано,
случайно може би ще крие тъмнина.
Запазваме страстта за после.
Премълчаваме си любовта.
А утре? Утре страдаме разочаровани,
защото отново сме изпуснали мига!
Днес се хвърляме във авантюри,
които нямат никаква цена.
Какъв е смисълът в безсмислието
на всички приключили любови?
След тях остава само тишина.
Шепа спомени и толкоз.
Опит няма любовта!
Няма! Тя превръща ни в деца,
пубертети боси и носи ни на цветни хвърчила.
Тогава какъв е смисълът от всички
преживяни някакви любови?
© Деница Гогова Все права защищены