16.08.2014 г., 20:28 ч.

Какъв е смисълът в безсмислието? 

  Поезия » Философска
488 0 0

Какъв е смисълът в безсмислието

на всички недовършени любови?

Какъв е смисълът в една тъга?

Защо надеждата остава винаги сама?

 

Какъв е смисълът от края на любовта?

Крепи се на надеждата и умира в прахта.

Надеждата безсмислена,

очакването зло и навикът проклет ни мъчат,

карат ни да гледаме напред.

 

А бъдещето неочаквано,

случайно може би ще крие тъмнина.

Запазваме страстта за после.

Премълчаваме си любовта.

 

А утре? Утре страдаме разочаровани,

защото отново сме изпуснали мига!

Днес се хвърляме във авантюри,

които нямат никаква цена.

 

Какъв е смисълът в безсмислието

на всички приключили любови?

След тях остава само тишина.

Шепа спомени и толкоз.

 

Опит няма любовта!

Няма! Тя превръща ни в деца,

пубертети боси и носи ни на цветни хвърчила.

Тогава какъв е смисълът от всички

преживяни някакви любови?

© Деница Гогова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??