Те те пращат на смърт, Капитане.
На света не му пука за теб
и нехае за твоите рани.
Днес светът е парченца от лед.
Ала пáри кръвта ти, гореща е
и клокочи вулкан във гърдите,
ще изригне и всичко насреща му,
ще е пáра и дим под звездите.
Ти не спирай, върви, Капитане.
Любовта не се плаши от смърт!
Тя обича, докрай ще остане –
жива, силна, намираща път!
© любимка Все права защищены