24 февр. 2016 г., 21:06

Капки 

  Поэзия
353 0 4

 

 

 

Февруарски дъжд

на ситни капки

събужда изведнъж

тръпките ми хладни.

Изпролетяла зима е,

безпътно време,

настръхнало ще мине,

но защо през мене?

Стигат ми бодежите

някъде отляво.

В душата си поглеждам,

там охлаждам рани,

тръпнещи, горещи,

по ледници събрани ...,

чак вечерта, на свещи,

ги усещам -

капки по дланта ми ...

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??