24 feb 2016, 21:06

Капки 

  Poesía
352 0 4

 

 

 

Февруарски дъжд

на ситни капки

събужда изведнъж

тръпките ми хладни.

Изпролетяла зима е,

безпътно време,

настръхнало ще мине,

но защо през мене?

Стигат ми бодежите

някъде отляво.

В душата си поглеждам,

там охлаждам рани,

тръпнещи, горещи,

по ледници събрани ...,

чак вечерта, на свещи,

ги усещам -

капки по дланта ми ...

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??