25 авг. 2013 г., 14:20  

Карлсоново(страница от дневника на един височинен работник) 

  Поэзия
593 0 3

на Пацо


КАРЛСОНОВО

(страница от дневника на един височинен работник)


 

... да се качиш на покрива -

хлапашки своеволен порив

последната възможна крачка

(безкрило да си сам с небето)

 

... там на един комин бе писано

«Обичам те»

до няколкото фаса и половинката «Савой»

 

там някой чакал е за отговор -

две думички

надраскани с цигара през цялото небе...

 

или е ползвал пистата

над обедни и потни улици

след парещата глътка

 

... за разговор със вятъра


 15.10.2010 Варна

© Петко Чернев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??