на Пацо
КАРЛСОНОВО
(страница от дневника на един височинен работник)
... да се качиш на покрива -
хлапашки своеволен порив
последната възможна крачка
(безкрило да си сам с небето)
... там на един комин бе писано
«Обичам те»
до няколкото фаса и половинката «Савой»
там някой чакал е за отговор -
две думички
надраскани с цигара през цялото небе...
или е ползвал пистата
над обедни и потни улици
след парещата глътка
... за разговор със вятъра
© Петко Чернев Всички права запазени