18 авг. 2009 г., 21:43

… което можеш само ТИ! 

  Поэзия » Белые стихи
884 0 6

 

 

Слушай…

Гласът ми идва от най-прозрачните нишки на сърцето ми!

Омръзна ми иронията, пробягваща в гласа ти.

Омръзна ми да ти прощавам милиарди пъти.

 

Слушай…

Обичам трепетите в същността ми,

опиянена от магнетичността на твоето „Аз”!

Обичам очите ти пъстри, големи и влажни,

които сякаш ме целуват нежно

и тогава попадам в дълбините на твоята истина…

Истината, която пее…

Дори и през клепачите на сърцето ти…

 

Слушай…

Не е ли време за помирение вече?

Или мислиш, че пясъкът на любовта ни отдавна изтече…

Докосни ме с поглед,

погали ме с него по душата.

Но не онази - видимата, гримираната, безпощадната!

А онази - голямата, беззащитната, непорочната…

Онази - чистата капка сълза, облечена в откровение.

Целуни я с топли думи!

Такива, каквито можеш да шепнеш само ти…

Лесно стопяваш туй, що ми не дава да дишам…

Туй, що ме кара поглед да вдигна нагоре,

та да не опаря тревата с капки ситен огън…

…сребърна буря от кристални полу-сърца роса,

окъпани от вихрушката на любовта!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??