Грейват коледни елхи,
кичат се с гирлянди и играчки,
палят се камини, свещи,
сутринта започва със закачки.
С трепет се очаква Бъдни Вечер,
телефонът ще ни проглуши,
татко е дежурният диспечер,
всички са нащрек, наострили уши.
Бъклици със вино и мезе,
чушки люти и туршийка,
клати се, не го държат нозете,
разпрегръща тъща си Марийка.
Огласява с песни цял квартал,
а навън снежецът пухкав, бял
сипе се, застла земята,
Баба Яга яхнала метлата.
Тичат, скачат дечурлига,
мама на парцали запремига,
тази дълга, мрачна зима,
празничен завършек има!
© Виктория Тасева Все права защищены