2 dic 2017, 11:00

Коледно настроение у дома 

  Poesía
592 0 5

 

Грейват коледни елхи, 
кичат се с гирлянди и играчки,
палят се камини, свещи,
 сутринта започва със закачки.

 

С трепет се очаква Бъдни Вечер,
телефонът ще ни проглуши,
татко е дежурният диспечер,
всички са нащрек, наострили уши.

 

Бъклици със вино и мезе, 
чушки люти и туршийка,
клати се, не го държат нозете,
разпрегръща тъща си Марийка.

 

Огласява с песни цял квартал,
а навън снежецът пухкав, бял
сипе се, застла земята,
Баба Яга яхнала метлата.

 

Тичат, скачат дечурлига,
мама на парцали  запремига,
тази дълга, мрачна зима,
празничен завършек има!

 

© Виктория Тасева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??