Понеже сме южняци- тарикати,
намират се за всичко оправдания:
със робството , с червените примати,
с погрешните разчети и послания...
А всъщност сме народ от пияндета,
та няма начин да поемем риска
и сметка да потърсим, не вендета,
защото просто никой не му стиска.
И пак ни водят слепите пастири
със мозъци натъпкани в търбусите,
купуват власт с кебапчета и бири
и вместо нас гласуват автобусите.
Едно магаре, сложено начело
във листата, ще влезе в парламента,
но колко са кажете вие смело
и нека прогласуваме процента.
© Димитър Димитров Все права защищены
Битува в нас:криво-ляво...
Но надеждата е още жива:
жънем вместо зърно плява!